Blog navigation

Artikel Kategorier

Nyeste artikler

Kan man spare penge på Black Friday?

1211 Visninger

Det helt korte svar er JA. Når det så er sagt, må vi også indse, at nogle butikker faktisk har sat prisen op på enkelte varer, således at du faktisk kan risikere at betale mere for varen på Black Friday end ellers, men det hører til sjældenhederne, at det forekommer. Det er derfor en god ide at forberede sig godt på sort fredag, og husk på, at et godt tilbud kun er godt, hvis det er en vare, som du skulle have i forvejen, og som du kan købe til en favorabel pris.

Hvad er Black Friday?

Dagen startede som en udsalgsdag i USA, men er inden for de seneste 2-3 år blevet en fast kickstarter til julehandlen i hele verden. Da Black Friday ligger på et rigtig godt tidspunkt på året med under en måned til juleaften, så er det oplagt at købe årets julegaver til Black Friday og dermed spare en masse penge.

I Danmark deltager De fleste store butikker og detailkæder i Black friday, og du kan finde en masse gode tilbud på alt fra elektronik, rejser, smykker og haveredskaber, sjove gadgets og meget meget mere. I modsætning til når butikkerne holder udsalg, er det ikke ukurante varer, der bliver sat ned Black Friday. På Black Friday er der tilbud på mange af de mest populære varer, som normalt aldrig kommer på tilbud. Dette er en hel klar fordele ved Black Friday.

Få fat i de bedste tilbud

Det kan være svært at få fat på de aller bedste tilbud, hos de forskellige butikker, da du er oppe imod rigtig mange andre, der også gerne vil gøre en god handel. Hvis du gerne vil have et lille forspring, er her et par tips til, hvad du kan gøre.

Tjek tilbudsaviser

Tilbudsaviserne er ofte det eneste sted, hvor butikkerne reklamerer med deres Black Friday tilbud inden, at de bliver tilgængelige på deres hjemmesider. Det er derfor en god ide at få et overblik over de tilgængelige tilbud i, så du ved hvad du skal gå efter, når udsalget går i gang.

Tilmeld dig nyhedsbreve

Du synes måske, at det er irriterende at modtage mails i din indbakken, men det kan være en stor fordel at være tilmeldt nyhedsbreve på Black Friday. Her kan man, som nogle af de første, løbende følge med og få besked, når en butik lægger et nyt godt tilbud tilgængeligt på nettet. Du kan altid afmelde dig igen efter Black Friday, hvis du ikke er interesseret i fortsat at modtage nyhedsbreve.

Tjek de sociale medier

Selv om det kan være irriterende at få reklamer i din Facebook-feed, kan det være en fordel at følge Facebook, Twitter og Instagram sider for de butikker, hvor man er interesseret i at købe varer til Black Friday. Butikker vil ofte belønne kunder, der følger dem på de sociale medier med særlige notifikationer, når det kommer til Black Friday-rabatter og tilbud. På denne måde kan du også dele tilbud med dine venner eller familiemedlemmer, og du har mulighed for at være blandt de første, der kan få fat i tilbuddene.

Hold en fridag Black Friday

Du kan med fordel tage fri eller måske møde lidt senere denne dag, da der er en masse gode tilbud at finde både i de fysiske butikker og online. Ofte er der også kun et begrænset antal af den vare, som er på tilbud, så derfor er det nødvendigt at komme meget tidligt, for at være den første i køen til de gode tilbud, hvis det er en fysisk butik.

Husk Powerbank, hvis du skal i fysiske butikker Black Friday

Hvis du forlader hjemmet for at gøre en god handel i de fysiske butikker er det en god ide at have en powerbank med til mobiltelefonen, så den ikke går tør for strøm. Du kan nemlig med fordel tjekke priserne online via sammenligningsportaler, hvis du spotter et tilbud, som du ikke har kunnet tjekke op på i forvejen. Derudover har du også mulighed for at købe online tilbud, samtidig med at du er ude og handle de bedste tilbud i de fysiske butikker, så du ikke går glip af en god handel.  

Hvis du ikke sørger for at lave research og forberede dig ordentligt, kan du ende med at betale overpriser eller at gå glip af de gode tilbud.

Gode råd til en mindre hektisk Black Friday

Det er allerede blevet en tradition for mange danskere at jage de gode tilbud Black Friday. Den dag sidder mange derhjemme foran computeren hele dagen for at finde de bedste tilbud. Her er nogle forslag til, hvordan dagen kan blive mere afslappende for dig, uden at du går glip af tilbuddene.

Start i god tid og hold øje med priserne

For at bedømme, hvor gode tilbud og rabatter virkelig er på Black Friday, er det en god ide at holde øje med priserne, i dagene op til black friday. Det kan nemlig godt betale sig at undersøge og holde øje med priserne over tid. Det er jo desværre ikke alle som er lige ”ærlige” med før priserne.

En af de mest succesfulde strategier som butikker bruger for at få dig til at købe et produkt, er ved at vise dig, hvor meget du vil spare. De ved, at kunderne elsker at kunne sammenligne den oprindelige pris med en meget lavere salgspris. Men hvad er den “oprindelige” pris? Det er svært at sige, hvad den pris, der er nævnt, refererer til. Selvom det burde være den pris, som varen normalt koster, så kan det faktisk være den pris, som fabrikanten anbefaler – og måske en højere pris, end hvad butikken normalt kan sælge produktet til. Det kan også være en midlertidig usædvanlig høj pris, da nogle butikker sætter deres priser op ugen før Black Friday, så de kan ”sætte de samme produkter ned” til nogle tilsyneladende gode tilbud.

Sammenlign priser med andre butikker

Når du ser et godt tilbud, er det en god idé at sammenligne dette tilbud med priser hos andre forhandlere for at sikre, at du ikke kan gøre en bedre handel et andet sted. Du kan for eksempel gøre brug af forskellige online sammenligningsportaler, hvis du kigger på online butikker. Her kan du nemt og hurtigt få et overblik over, hvilken forhandler, der har den billigste pris på produktet.

Lav et budget og hold dig til det

Det er en rigtig god ide at lave et budget for, hvor mange penge du vil bruge på Black Friday. Det lyder simpelt, men Black Fridays tilbud er ofte begrænsede, hvorfor butikkerne bruger dem til at lokker dig ind ad døren, for at kunne sælge dig noget andet. Du har måske set et rigtig godt tilbud på et fjernsyn, men når du kommer hen til butikken, finder du ud af, at der ikke er flere tilbage. Når man går glip af et tilbud på en vare, som man har ønsket sig at købe, er det meget almindeligt, at man trøster sig selv ved at købe noget andet, bare for at få noget med hjem eller spare nogle penge. Men du sparer ikke ved at købe et produkt, som du ikke har brug. Så gør dit bedste for at modstå impulskøb og husk, at målet med Black Friday for dig, som forbruger, er, at finde de bedste tilbud på de varer, som du har brug for og spare flest mulige penge på et sådan køb.

Undersøg butikkernes returvare politik

Det er vigtigt at kende butikkens returvare politik, når det kommer til køb på Black Friday, for at være sikker på, at butikken ikke opkræver et gebyr, for hver vare som du returnerer. Tjek også om du kan få pengene tilbage, om butikkerne giver garanti og fortrydelsesret på varer købt til Black Friday. Der kan være forskel på butikkernes returpolitikker, når det kommer til Black Friday i forhold til de resterende dage på året.

Er de billigste tilbud de bedste? 

Her må vi desværre sige NEJ. Et godt tilbud trækker folk ind i butikken eller webshoppen, med en vision om, at de kan spare mange penge. Men selv hvis besparelsen er stor, er det ikke nødvendigvis det bedste produkt til dine behov. Dette gælder især for elektronik som for eksempel et TV. Hvis billedkvaliteten for eksempel ikke er helt som du ønskede dig eller designet er anderledes end det du drømte om, vil du ærgrer dig, over det, hver gang du ser TV, og så kan man spørge sig selv om, om det billigste tilbud var det bedste. Så tænk dig grundig om inden du køber det billigst tilbud.
Når du har bekræftet, at besparelsen på den vare, som du ønsker at købe Black Friday, er reel, så er det en god ide at finde ud af, om produktet overhovedet er pengene værd. Selv om rabat er god, så er det ikke sikkert, at produktet er pengene værd. Her kan det for eksempel være smart at tjekke produktet i ”Bedst i Test”. Nogle butikker kan finde på at fremhæve gode rabatter på forældede produkter af dårlig kvalitet, for at rydde deres lagerbeholdning af disse varer.

Start fra morgenstunden

Det er en rigtig god idé at komme i gang med tilbudsjagten så tidligt som muligt, hvis du vil have fat i de aller bedste tilbud. Faktisk får de morgenfriske som regel de bedste tilbud online. Hvis butikkerne reklamerer med deres tilbud nogle dage eller uger i forvejen, kan du prøve at få et overblik over de bedste tilbud nogle dage før Black Friday.  

Opret en konto hos online butikker dagen før

Klargør en konto med dine data eller et login allerede dagen før Black Friday hos de online butikker, som du planlægger at handle med. Det vil spare dig for meget tid på selve dagen. Og skulle du ende med ikke at købe noget derfra, kan kontoen jo bare slettes igen, når Black Friday er overstået.

Hvordan undgår du at blive snydt på Black Friday

Det er ikke kun de ”falske” tilbud, som du skal være på vagt overfor. Der er nemlig også hackere og IT-kriminelle på spil Black Friday. Derfor er her et par gode råd til at undgå, at blive snydt på Black Friday.

Stol ikke blindt på tilbuddet

Du kan ikke blindt stole på, at alle butikker og brands giver dig de bedste tilbud og rabatter denne dag. Ifølge flere undersøgelser er mange produkter billigere i månederne op til Black Friday, hvorfor der reelt set ikke er nogen besparelse i Black Friday tilbuddene. Det er derfor at det er en god ide at se på prisfastsættelsen af ​​produkter, som du er interesseret i, i god tid inden Black Friday for at sikre dig, at du ikke bliver vildledt, med hensyn til tilbud og rabatter.

Tjek op på ukendte online butikker

Hvis den online butik, som du gerne vil handle med er ukendt for dig, er det en god ide at lave lidt research inden du handler med denne virksomhed. På den måde sikre du dig, at det ikke er et svindelforetagende, der foregiver at have et godt tilbud.  Her kan det være en fordel at kigge efter anmeldelser af hjemmesiden og muligheden for at kontakte ejeren/virksomheden, hvis for eksempel leveringen eller andet går galt.



Når du vil finde ud af, om en online butik er legitim eller ej, så er det værd at tage et kig på sidens bedømmelser. Det kan du gøre via TrustPilot.dk eller via sidens sociale medier. Hvis butikken ikke findes nogle af disse steder, er det højest sandsynligt ikke en legitim butik.

Sikker betaling

Sikker betaling gælder naturligvis ikke kun Black Friday. Når du handler online, bør du kigge efter en hængelås og ’https’, når du betaler for et produkt via en online butik. Det betyder, at der er en sikker forbindelse. Når du køber noget via internettet med dit betalingskort, så vil du typisk ryge videre til en formidler af betalinger.

For at være sikker på, at du er på en sikker forbindelse, så skal du huske at kigge efter hængelåsen. Denne hængelås skal være ud for URL’en, som er hjemmesidens navn. Derudover skal du være opmærksom på, at der ikke blot står ’http’, men i stedet ’https’. Fupbutikker vil som regel hverken have ’https’ eller en hængelås. Også selvom butikken er legitim, så er det en god idé kun at handle med online butikker, som har en hængeløs eller ’https’.

Uanset hvor du handler, skal du altid bruge en sikker betalingsform. Dette betyder, at du skal vælge at betale med et kreditkort, et betalingskort eller PayPal. Kreditkort er nok den sikreste løsning, når det kommer til dine rettigheder, da det er nemmere at få penge tilbage, hvis der er noget, som går galt. Det er også en god idé at bruge autentificering på dine online shoppingkonti, hvor det er muligt. At autentificere eller have en kode ved brug af dit kredit- eller Dankort tilføjer et ekstra sikkerhedslag, ved at du skal indtaste en sikkerhedskode, der sendes via tekst eller opkald, samt dit kodeord, når du logger ind.

Oprettet i: Gadget artikler

Opret kommentar

Der er ikke mulighed for at kommenterer denne artikel

arrow_upward