Det kan være svært at finde ud af hvilke rulleskøjter til børn man skal vælge. Hvilken slags, hvilken størrelse, hvilken type, hvilken farve? Ja spørgsmålene kan tårne sig op, når det kommer til at finde de helt rigtige rulleskøjter til børn.

For at gøre det lidt nemmere for dig, har vi lavet en fin guide du kan bruge, når du skal finde de bedste rulleskøjter til børn. Vi går lidt mere i dybden med flere af de spørgsmål du måske står med, når du skal købe børnerulleskøjter.

Hvornår kan børn køre på rulleskøjter?

Det afhænger meget af hvor hurtig barnet udvikler sig. Men da det både kræver balance og og evnen til at krydskoordinere, vil en god tommelfingerregel være at et barn skal være omkring 4 år, inden man begynder at kunne lære at stå på rulleskøjter. Men som skrevet, så kan det varierer meget fra barn til barn, på samme måde som det kan, når barnet skal lære at gå eller cykle. Men øvelse gør mester, og det vigtigste er nok at man ikke taber modet, når der skal læres at køre på rulleskøjter som barn. Så sørg for at det bliver en sjov oplevelse.

Hvilke rulleskøjter er bedst til børn?

Det vigtigste er at du finder nogle rulleskøjter som sidder godt på foden af barnet, så der opnås den bedste kontrol med rulleskøjterne. Hvis man køber rulleskøjter til sit barn, som er for store, så vil det gøre det meget svære at få balance og en god oplevelse ud af det. 

Er det god motion at stå på rulleskøjter?

Det korte svar er JA. Det er rigtig god motion at stå på rulleskøjter. Man bruger rigtig mange muskler i kroppen, både når man skal bevæge sig frem ad, men også for at holde balancen. Og ud over motion, så giver det også børn en god mulighed for at træne balance. Så alt i alt, er det bare en super fornuftig ide

Kan børn stå på rulleskøjter i regnvejr?

Ja det kan man sagtens. Man skal dog være opmærksom på at underlaget man står på, godt kan blive en smule glat, så det er med at koncentrerer sig, hvis man vil ud at stå på rulleskøjter i regnvejr. 
En anden ting du skal være opmærksom på, hvis dit barn har været ude i regnvejr mod sine rulleskøjter, er at det kan være en god ide at smøre lejerne i hjulene med noget olie, så de ikke begynder at ruste.  

Hvad er nemmest. Inliners eller side by side?

Til at starte med, er det helt klart nemmest at holde balancen på Side by Side rulleskøjter for børn. Men vi oplever ofte at man alligevel hurtig skifter til inliners, da man kan få mere fart på, og at de generelt er nemmere at få fremdrift på. 

Husk knæ og albue beskytter når du køber rulleskøjter til børn

Når børn skal lære at stå på rulleskøjter, vil de med garanti falde på et eller andet tidspunkt. Derfor er det VIGTIGT at man husker både knæ/albuebeskytter og en god hjelm. Det skulle jo gerne være en god oplevelse for både dig og dit barn, når der skal løbes på rulleskøjter.

arrow_upward