Blog navigation

Artikel Kategorier

Nyeste artikler

Hvornår er det Black Friday?

1187 Visninger

Dagen falder altid dagen efter “Thanksgiving” i USA. Det vil sige fredagen efter den 4. torsdag i november. Black Friday stammer fra USA og er først i de senere år blevet populær i Danmark.  Men datoen for afholdelse af Black Friday er den samme i hele verden.

Black Friday i Europa

Black Friday er stadig et forholdsvis nyt fænomen i Europa. Konceptet har desuden haft blandet succes i de forskellige europæiske lande. I lande som Tyskland og Frankrig, som er nogle af de større lande i Europa, tog det et par år for forbrugerne at forstå konceptet. Først fra omkring 2015 var Black Friday en velintegreret og profitabel dag for butikker og webshops i disse lande.

I 2015 havde Italien den laveste procentdel af E-handel (på engelsk E-commerce) virksomheder i hele Europa. Derfor var Black Friday ikke så nem at implementere i Italien. Men efter 2016 gik udviklingen med e-handel hurtigt, og Italien er nu på højde med de andre europæiske lande, hvad angår omsætning og web-shop handel Black Friday.

Black Friday i Danmark

I forhold til nabolandene var danske virksomheder ret hurtige til at adoptere den amerikanske tradition. Da Danmark har tradition for succesfulde online-virksomheder, var det forholdsvis nemt at implementere Black Friday i Danmark. Så i 2013 gik online-virksomhederne og de store elektronikgiganter all-in på Black Friday budskabet i Danmark. Efterhånden er fysiske butikker også ret godt med, hvad angår Black Friday salget, og stort set alle større virksomheder er en del af tilbudsdagen.

Black Friday fik for alvor sit gennembrud i Danmark i 2015, hvor omsætningen ved køb med Dankort slog alle rekorder. Det blev faktisk den største handelsdag i dansk historie.

Oprettet i: Gadget artikler

Opret kommentar

Der er ikke mulighed for at kommenterer denne artikel

arrow_upward